Hallo verden!

Så var studieuken over. Jeg har studert fjellflora, badestampen, utsikten fra hytten mm. Og levert eksamen i Huin 100. Dagene gikk alt for fort. Plutselig var det mandag og forelesning om blogg. Jeg kunne ingenting om blogg fra før men har fått litt innblikk gjennom Huin 100. Og blitt ganske fasinert. Jeg har forsøkt å lese mange typer blogger og kommet til at de jeg liker best er de som har en personlig vinkling. Når den som blogger gir litt av seg selv blir bloggen langt mer interessant å lese.

 

Alle studentene på Huin 102 er anbefalt å skrive blogg. Hvorfor? Fordi det skal hjelpe oss med:

  • å reflektere over stoffet
  • dele erfaring og kunnskap med andre
  • bidra til å ”finne oss sjæl”

Ganske ambisiøst med andre ord! 

Hva vil jeg med min blogg? Jeg har lyst til å gjøre den personlig og etter hvert sette meg inn i hvordan jeg kan endre mer av selve designen av bloggen. Jeg har begynt på dette studiet fordi jeg har lyst til å lære om webdesign og webpublisering. Så her er det bare å nytte mulighetene.

Jeg vil også bruke den til å reflektere over stoffet. Og skrive referater av artikler jeg leser. Slik kan bloggen fungere som notatbok som man kan gå til uansett hvor man befinner seg i verden.

Og så har jeg lyst til at den skal fungere som gøy skrivetrening for meg. Jeg har ikke vært så glad i å skrive. Jeg har dysleksi og som barn skrev jeg mye feil. Jeg fikk alltid høre at jeg slurvet så etter hvert utviklet jeg en aversjon mot å skrive. Det var først på universitetet at jeg forstod at jeg kunne formulere meg godt. Og retteprogrammer er jo et vidunderlig hjelpemiddel.

Når jeg skrev om blogging i Huin 100 fant jeg noen interessante sider. Jeg vil legge ut lenker til dem i bloggrollen.

Det ble alt for i dag. På gjennsyn!