Stikkord

Jeg var inne på en nettside som heter http://www.rollespill.net.

Her fant jeg noen gode ord om hva rollespill er:

–Alle mennesker har spilt rollespill. Enten vi kalte det «politi og røver», «mor, far, barn» eller til og med «doktor»; vi har alle lekt. Leken, det å ta på seg roller, leve seg inn i fantasiverdener og skape fortellinger sammen er et dyptliggende, naturlig, fellesmenneskelig anliggende. Og behov.

Så hvis rollespill er nytt for deg; slapp helt av. Du kan det fra før. Du har det i fingrene. I blodet. I DNAet. I hvert fiber. I minnene dine. Og hvis du ikke tror du leker og tøyser lenger nå som du er voksen; har du prøvd å tilbringe mer enn et kvarter med et lite barn?

–Men samtidig er det en felles kjerne i alle de aktivitetene som går under betegnelsen rollespill. Det dreier seg om en lek med identitet. Om å tenke seg hvordan det ville være å være en annen person, i en annen tid eller sted. Å utforske et liv som er annerledes enn det man opplever til vanlig.

På siden finner du oversikt og linker til både norske og utenlandske rollespill. Her er også linker til forum og klubber.