Stikkord

, , ,

Jeg begynte å lese Tore Renbergs bok Charlotte Isabel Hansen på fredag. Jeg er helt håpløs når det gjelder bøker. Jeg MÅ bare lese de ut med en gang. Jeg misunner de som klarer å kose seg med to sider om gangen. Jeg blir besatt – utilsnakkelig. Til boken er lest ut….

Og det ble den i formiddag.

Snodig bok. Jeg har ikke lest noen av de andre bøkene hans om Jarle Klepp og heller ikke sett filmen – Mannen som elsket Yngve.

Boken foregår over noen få dager i 1997. Jarle Klepp studerer på Hf fakultetet (akkurat som meg) og er rimelig høytsvevende.

Her er et lite utsnitt som jeg synes var artig i forhold til studiet jeg går på:

….. Men ved akademia hadde han oppdaget at han ikke trengte faktastyrken som de første skoleårene la sånn vekt på. Og så snart han knakk den koden, så snart han innså dette, kunne han lykkes. For ved universitetet, det skjønnte han tidlig, ved de humanistiske vitenskapene -som Jarle i sitt stille sinn aldri betraktet som vitenskaper, men heller som- hva skulle han si?- aktiviteter?, sysler? -der ble den analytiske, retoriske intelligensen både verdsatt og dyrket, den som ikke krever et fnugg av kunnskaper, men desto mer av det som preger både løgnere, prester, selgere, psykologer, skuespillere og politikere: talegaver, rådsnarhet, belevenhet, vidd.

…. Et liv i tenkningens tjeneste. ….. Og hva kunne være viktigere enn tenkning, når alt kom til alt?

Hva handler boken om? Jarle Klepp får vite at han har en datter på 7 år. Hun kommer på besøk og snur hele verden opp ned for Jarle. Resten får du lese selv!