Stikkord

, , , , , ,

Jeg skriver og skriver på semesteroppgaven. Leter etter aktuell literatur. På min vei har jeg funnet et par blogger som kanskje er av interesse for andre også.

Her er en blogg skrevet av Alexander M. Kempton og Georg Kjøll. Den er på norsk. De skriver om ...teknologi og humaniora, nærmere bestemt hvordan teknologi brukes i humanistisk forskning og studier og, mer abstrakt, hvordan teknologi forandrer ikke bare de humanistiske fag, men også noen av de kulturelle felt som de disse fagene søker å forstå.

Via dem fant jeg denne bloggen
som er på engelsk og skrevet av Lisa Spiro. Hun skriver om mange emner innen humanistisk informatikk.

Og hun har også mange gode lenker til andre blogger. Blant annet Grand Text Auto som UIBs Scott Rettberg bidrar til.

Mye interessant å finne ved å surfe på linker.

Jeg har også lastet ned Endnote fra UIB gratis. Nedlastingen gikk fint men jeg har foreløpig ikke fått det inn i word. Men jeg gir meg ikke og skal nok få det til. Ellers ser jeg at det er kommet et tilsvarende gratisprogram, Zotero. Les mer om krangelen mellom Endnote og Zotero her.

Ha en god helg!