Stikkord

Jeg har fått meg elg! Vel bare hodet av en elg da. Utstoppet. Egentlig liker jeg ikke utstoppede dyr. Men denne måtte jeg ha. Elgen heter Alfred. Det har min mor bestemt. Alfred ser ganske levende ut! Han er over hundrede år gammel og har vært borte fra familien i 40 år. Denne uken kom han, via surfing på nettet, en telefonsamtale, og en uendelig lang kjøretur i slaps og tåke,  hjem til familien igjen. Under kan dere se et bilde av Alfred. Han ble skutt av min oldefar i Kanada på slutten av 1800 tallet. Han tok den med seg på båten hjem til Norge. Etter det var elgen rundt omkring i familien inntil den ble forlatt på en høyfjellsstue som mine foreldre drev fra 1966 til 1968. Og der ble den i 40 år. Inn til denne lørdagen. Nå skal den opp på veggen på hytten. Det går på centimeteren.