Som en av oppgavene denne timen skulle vi se på ulike nettsteder og vurdere dem. Joakim, Runar og jeg fikk tildelt The Pirate bay. Alle unntatt meg kjente godt til denne siden og brukte den en del. Siden er verdens største søkeside for bitTorrent filer. Den drives på idealistisk basis fra Sverrige. Forsiden er enkel og oversiktlig. Lite bilder. Kun et headingbilde og et lite i hjørnet. Bildet i hjørnet er en link til en annen side der de selger ThePiratebay T-skjorter. Headingbildet inneholder også en link. Den leder til en side om en buss som ThePiratebay ønsker å bruke for å skape blest om saken sin i forbindelse med en rettssak i Stockholm. Her kan man også donere penger. Utenom bildene er forsiden dominert av et stort søkefelt og linnker til forskkjellige søkekategorier eller informasjon. Det er lite skrift og mye luft rundt. Ikke noe unødvendig. Sidene lenkene leder til er dominert av mye tekst men inneholder, i motsetning til forsiden, ekstern reklame.

Den virker som siden er vinklet mest mot ungdom – og mest gutter (basert på reklamene som stort sett er halvavkledde damer).

Joakim brukte mest lukkede nedlastingssider for da visste han hva han fikk. Og at han bare fikk det og ikke virus etc.. Runar brukte mest siden http://torenz.com Lurer du på hva BitTorrent er for noe kan du lese denne artikkelen på nettavisen. Kanskje jeg må forsøke meg på litt nedlasting…..