Stikkord

, , , ,

En venn av meg skrev for et par dager siden på Facebook (statusoppdatering) at han hadde stengt tilgangen til Facebook på skolen for elevene. Grunnen var at elevene hadde brukt facebook til utstrakt mobbing. Han mente derfor at dette fikk de ikke bruke skoletiden til. Det er ikke vanskelig å være enig med ham i det. Mobbing er ikke ok hverken på skoleplassen eller på facebook.

Bruken av facebook på og i skolen (og andre utdanningsinstitusjoner) blir debattert mange steder. Og mange historier presenteres. Hvis du har lyst til å finne mer ut om hva andre har opplevd eller mener er her noen linker til nettsteder der diskusjonen foregår.

Om bruk av Facebook i skolen:

 • Forbud mot Facebook og Internett i norske skoler?

  Er lærerne verre enn russen?

  www.pbs.org/teachers/learning.now/

  http://www.eschoolnews.com/

  Om hvordan ikke bruke Facebook hvis du er lærer!!!

  Gruppe på Facebook som advarer mot lærersnoking på Facebook.

  Skal lærere være på Facebook?

  Teaching Teenagers About Harassment

  New York Times diskusjonsside om Facebook

 • Selv mener jeg at det er viktig at lærere og foreldre er på Facebook og ser hva det er. Og er aktive i normdannelsen. For det er klart nye medier krever nye normer for bruk. Min hovedregel er at jeg ikke skriver noe der som jeg ikke kunne skrevet på et postkort. Det som skrives på nettet, enten det er blogger, eposter, Facebook, Nettby eller lignende er ikke privat. Selv om man tror man har beskyttet seg ved å gi andre begrenset innsyn vet man aldri hvor det dukker opp. Det blir meningsløst å lære barna å være høflige mens de samtidig tror de kan si og gjøre hva de vil på internett eller for den sak skyld mobiltelefon. Og når kommunikasjonen mellom elevene flytter seg til nettsamfunn blir det nødvendig for lærere å være til stede der og ta standpunkt. Sosial kompetanse var et ord jeg hørte til min store kjedsommelighet når mine eldste gikk i barneskolen. Sosial kompetanse i dagens samfunn innkluderer uten tvil bruk av nettsamfunn og world wide web! På den andre siden er det ikke gitt at hverken foreldre eller lærere har gode normer for utfoldelse på på World Wide Web! Så diskusjon er bra!