I Huin 104 har vi om datamaskinens historie. Denne uken hadde vi om IBM. IBM har vært en av de ledene firmaene innen utvikling av datamaskiner og tidligere snakket vi alltid om IBM kompatible maskiner i motsettning til Mac maskiner. IBMs styrke lå i deres helthetlige løsninger og deres solide selgerstab. Men da datamaskiner begynte å bli solgt over disk mistet IBM sin dominanas i markedet og er ikke lengre ledende når det gjelder personlige datamaskiner. Men firmaet lever i beste velgående. IBM satser på bedrifter som trenger større krevende maskiner (banker, forsikringsselskaper, energilevrandører) og ikke minst forsvaret. De satser fremdeles på å ha god service og oppfølging.

TIME Online hadde for to dager siden et oppslag om at IBM nå utvikler en ny supercomputer kalt Sequoia for USAs regjering, en maskin med kraften til to millioner bærbare maskiner og vil fylle et rom med størrelsen på et normalt bolighus. Denne maskinen skal brukes til å utføre kalkuleringer og simuleringer som er nødvendig for å teste USAs kjernefysiske lager. I tillegg kan den brukes til en rekke andre ting. Les selv:-)