Bergens Tidende har i dag et oppslag om en Facebook gruppe startet av elever ved Os gymnas. Gruppen het (jeg går ut fra at den nå er nedlagt) «sladdergut» og var laget etter modell av serien «Gossipgirl». Gruppen hadde, ifølge BT, 300 medlemmer. Hensikten med gruppen var å legge ut sladder/ rykter om navgitte elever, blant annet om seksuelle hendelser på skolen og blandt elevene. Bare tull sier noen. Ikke noe å bry seg om sier andre. Hva sier du?

Jeg har skrevet om emnet i en tidligere blogpost. Jeg mener at publisering av rykter i slike grupper ikke er lov. Dettte var en åpen gruppe der alle som er medlem på facebook kan gå inn og lese innholdet. Det er ingen forskjell i å skrive rykter i en åpen facebook gruppe enn i et leserinnlegg i en avis. Dette er en krenkelse av privatlivets fred!

Facebook er etter min mening et godt påfunn. Derfor er det leit at mesteparten av oppslagene om Facebook handler om mennesker som begår overtramp!

Her er en liten spørreundersøkelse. Det er ikke farlig å stemme… Jeg kan ikke se hvem som har stemt!