Stikkord

, ,

….er ikke så lett som det ser ut som. På fredag var det tid for å ta fatt på Oppgaven Guide til UIB 2. Jeg er i Blå gruppe. Vi starter på vår PC lab klokken 12.15 hver fredag. Denne fredagen, fredag den 13, skulle vi først lære CSS. Det er koding for utseende av en nettside. CSS koden kan ligge inne i HTML dokumentet, eller i et eget dokument. Da må det ligge en link til CSS dokumentet i HTML dokumentet.

Vi skulle lære å lage CSS inne i HTML dokumentet. Det er ikke lært på en halvtime! Men vi er flinke til å skrive av! Vi fikk beskjed om hva vi skulle skrive og det gjorde vi. Omtrent samtidig fikk vi beskjed om å starte på del to av Guide oppgaven. Noen lesere husker kanskje at jeg laget en enkel nettside til forrige mandag? Dette gjorde alle og nå skulle vi knytte disse sidene sammen ved hjelp av linker på en nettside. En informasjonsstuktur.

Vi ble bedt om å diskutere dette i grupper (hvis vi ville). Jeg skulle være i en gruppe bestående av Ida, Regine, Marchus og meg. Vi fordelte arbeidet litt. Det ble til at Ida skrev som besatt (og satt langt over tiden), jeg fant ut hva hver enkelt link/side dreide seg om og skrev en liste over dette og Marchus og Regine kom med gode råd og forslag. Regine endte opp med å lage sin egen side. Men resultatet til Ida, Marcus og meg ble en operativ side som virket og som du kan se på Idas blogg.

Mesteparten av tiden i dag, kun avbrutt av en tur for å se på et hus som min bror muligens er interessert i å kjøpe, har jeg brukt på å lære meg CSS. Jeg har lest i læreboken, hatt utallige besøk på w3c shools og tutorials og diverse andre nettsider. Sett på en laaaang Youtube video som emnet. I det hele tatt gjort mitt beste for å lære og brukeCSS. Jeg har bannet, dradd meg i håret og nesten grått når boksene mine ikke ville oppføre seg slik jeg ønsket og linkene ikke virket. Resultatet ble slik: (se siden her ) og jeg er fornøyd. Nå håper jeg bare Ida og Marcus er fornøyd med min innsats i gruppen. Hva synes du?