Jeg har elsket bøker så lenge jeg kan huske. Jeg slapper aldri så godt av som når jeg begraver meg i en bok, helst en roman eller en kriminalroman. Hvis boken er god blir jeg fullstendig utilsnakkelig. Jeg blir helt oppslukt av boken. Den tar meg inn i en annen verden og bort fra min egen.

Jeg leser helst på norsk eller engelsk. Jeg leser raskt så noen ganger kjøper jeg bøkene på engelsk så må jeg bruke lengre tid. Danske bøker går også an. Men svensk er litt verre siden de har annen setningsoppbygging enn oss. Det er alltid litt trist når boken er slutt. Derfor liker jeg serier og har lest det meste av mange krimforfattere.

Noen ganger er serie ikke gøy. Det er når de ender utrolig tragisk for hovedpersonen. Derfor har jeg sluttet å lese bøkene til Elisabeth George og Anne B. Ragde. Det er en stille protest.

Jeg elsker alle slags bøker, kokebøker, hobbybøker, romaner, reisebøker, innredningsbøker, historiebøker, poesi, ……….. Jeg digger lukten av dem, teksturen i papiret, innbindingen. Og jeg har alt alt for mange…. Vi har tatt vare på en del bøker fra foreldre og besteforeldre også. Og noen gamle tanter. Mange av dem ligger på loftet for tiden og venter på at vi skal få satt opp bokhyller. Vi flyttet i fjor og er ikke ferdig med innredningen av huset. Men det er plenty nok bøker rund om kring i huset likevel for det kommer stadig nye. Den nyeste er en bok av Tolstoi, Ivan Iljitsj død, som kom fra en bokklubb.

Liker du bøker? Hvilke liker du best?