Stikkord

, , , ,

I ettermiddag var jeg på teaterstykket Kardemommeby på DNS med hele familien. Min mor på 70, guttene på 17, 21 og 5, kjæresten til eldstemann som er 19 samt husbonden og jeg. Alle storkoste seg. Kulissene var gode, skuespillerne morsomme og musikk og sang akkurat som vi er vant til. Noen små vridninger var gjort. Barberer Sørensen var blitt ytlending med stor Y. Og pølsemakeren var en blanding av mann og kvinne det var vanskelig å bli klok på. Små henntydninger til dagens samfunn var lagt inn. Blandt annet en kommentar om finanskrisen.

Kardemommeby er en del av den norske «discourse». En del av den norske samtale, begrepsverden og kultur. Jeg er vokst opp med kardemommeloven og det er mine barn også. Bare vi er snill og grei og ikke plager andre så kan vi gjøre hva vi vil. Stykket er ladet med samfunnsmoral og menneskesyn. Alle er snille. Selv røverne er snille når de bare får litt varme og hygge av fru Bastian.

Jeg anbefaler alle å ta en liten tur tilbake til barndommen på Nasjonale scene. Helst på en dag da Teatersjefen selv spiller barberer Sørensen!

Bilde hentet fra DNS sin nettside:

kardemomme

Medvirkende fra venstre: Irene Waage som Tante Sofie, Lars Berge som løven og Stian Isaksen, Martin K. Østensen og Gard Skagestad som de tre røverne. Foto: Fredrik Arff.