I dag havnet jeg ved et uhell inn i Bybanehelvetet Inndalsveien. Vi skulle hjemmefra og til Haukeland Sykehys der gemalen skulle på møte. Vi kjørte nedover Fjøsangervegen. Gemalen har knapt vært i Inndalsveien siden bybanen raserte alt så han tenkete seg ikke om og tok av i første rundkjøring for å kjøre Kanalveien. Tanken var å kjøre inn Fabrikkgaten og så over Bjørnsonshjørnet og opp til Ibsensgate.

Kan vi ikke kjøre over Minde sa jeg. Men det kunne vi selvfølgelig ikke for det er jo ikke mulig å svinge hverken til høyre eller venstre i krysset mellom Kanalveien og Minde allé lengre. Så vi kjørte til Bjørnsonshjørne. Vel nesten. For hele Bjørnsonshjørnet er stengt pga gravning. Og der begynte det! BYBANEHELVETE!

Det er et passende navn for jeg er helt sikker på at det bannes mer her enn noe annet sted i Bergen! Du skulle tro at så mye penger de  bruker på den banen kunne de spandert litt på skilting. For: Store orange skilter viste oss TIL HAUKELAND SYKEHUS. Vi kjørte der skiltene pekte. Det ledet oss ut på en skaranglete provisorisk vei. Skiltene så vi ikke mere til og nå befant vi oss midt i en hullete grusvei uten å ane hvor den gikk. Digre hull fylt med vann så du ikke kunne se hvor dype de var. Og ville bilen ville være hel når vi fant veien ut. Og bare en kjørebane så motgående biler var et stort problem. Til slutt var det bare slutt på vegen. OG INGEN NYE SKILTER Å SE!

En liten grusplatting førte oss over mot Jacob Alls vei. Vi hadde ikke noe valg så vi kjørte dit. Der kjente jeg meg heldigvis igjen fra et tidligere besøk. Så vi kjørte inn Falsensvei og kjørte til vi traff Svaneviksveien. Og der kom vi oss ned på Minde Allé (Joda det var jo den vi krysset for ET KVARTER SIDEN!). Derfra gikk turen opp til Minde så opp Fageråsveien til Hagerupsvei. Deretter Nattlandsveien  og  Ibsensgate der Gemalen hoppet av på busstoppet et kvarter for sent til møtet sitt.

Hva vi skulle ha gjort? Kjørt ned til Danmarksplass. Inn med Peppes (hvis det går ennå da?) og over Bjørnsonshjørnet opp til Ibsensgate. Eller Danmarksplass og rett inn på Ibsensgate. Man kan aldri være helt trygg på om der man kjørte i går fremdeles er mulig å kjøre i dag…. Den blå linjen på kartet viser hvor vi skulle ha kjørt. Den sorte viser sånn circa hvor vi kjørte. Jeg var ikke helt stø på hånden når jeg tegnet – vi kjørte ikke utenfor vegen annet der hvor Inndalsveien ikke er annet enn en graveplass…

Sjerp deg bybaneRUNE! Ta deg råd te skilt!!!!

bilde-7