I går var jeg på geocaching tur sammen med geek girls. Utrolig morsomt! Vi fant to stykker!

Geocaching er «skattejakt» med GPS. Gjemt rundt i terrenget ligger det mange små bokser gjemt. Det eneste du får vite er koordinatene de er gjemt på. Her kan du se et liste over de som ligger i Bergen. Når du er på stedet må du selv leter etter hvor «skatten» er gjemt. Når du finner boksen vil det være en loggbok i den der du kan skrive dato og navnet ditt. I noen er det å en liten skatt som du kan ta. Men så må du selv legge i en liten skatt og gjemme boksen på samme sted så en annen kan finne den. Når du finner og gjemmer boksen må du være forsiktig så ingen ser det. Både fordi boksen da kan bli stjålet. Og fordi andre kan være ute å lete etter samme, og man vil jo ikke ødelegge letegleden!

Hvis du har lyst til å prøve er alt du trenger av utstyr en GPS av noe slag. Selv lastet jeg ned en apps til Iphone som gjorde det mye lettere å finne frem til cacher i området der du er. Den brukte GPS funksjonen til telefonen til å vise meg hvor jeg skulle gå. Så går du på nettsiden til http://www.geocaching.com/ og finner koordinatene til cacher der du skal. Så er det bare å legge i vei:-)

Dette er en hobby det er morsomt å drive med når man er på reise eller en fin måte å få barna med ut på tur. På søndag skal vårt nye letelag, the D cult girls, ute å lete etter flere. Skal du?