Stikkord

I går ble jeg invitert i 50 års dag. Eller ble jeg det? Advokatmannen ble invitert av en kollega og invitasjonen var til han med følge. Så hva betyr egentlig det? Kan han ta med seg hvem som helst? Og bør jeg bli litt fornærmet? Mannen som inviterer har vi kjent i mange år. Vi har hatt barn i samme klasse i 7 år. Så vi har truffet både han og konen mange ganger opp i gjennom årene. Så å bli invitert som følge føles igrunnen ikke særlig hyggelig. Jeg ble rett og slett litt irritert.

Men hvorfor inviterer han med følge? Er det det at han følger så dårlig med at han ikke husker hva jeg heter? Tips… telefonkatalogen…. Eller kanskje det at han ikke hadde tid til å bry seg om hvem kollegene bor med. Eller blir alle invitert med følge slik at de som vil kan bringe elskerinnen istedet?

Men tilbake til hvem man kan ta med som følge. Kan man ta med hvem som helst? Kan man ta med en man traff på bussen? Eller en som trengte å komme ut en tur? Burde vi lodde ut plassen, evnt selge følgeplassen dyrt på QXL?? Eller kanskje ta med en fattig student som kunne få et godt måltid og litt gratis drikke?

Hva synes du??