Nederst finner du et innlegg av Robert Lustig som jeg fant på Kostdoktoren.se

Jeg har veiet for mye store deler av mitt liv. Mesteparten av tiden har jeg fått høre at det var fordi jeg ikke hadde viljestyrke, at jeg var lat eller at jeg spiste alt for mye. For meg er det en lettelse å forstå de biokjemiske mekanismene i hjernen som gjør at kroppen min virker som den gjør. I innlegget hans er kanskje litt vanskelig å forstå all biokjemien, men du kan godt forstå hva han formidler uten å forstå biokjemien;-P

Konklusjonen hans er at hvis du holder insulinnivået ditt lavt vil du gå ned i vekt, ikke være sulten og føle deg både bedre psykisk og fysisk. Du vil føle at du har mer energi og ønske å bevege deg mer. Det hele forklares ut fra forskning og biokjemi. Han har mange gode eksempler fra forskning. Du får se og bedømme selv. Jeg har nå over tid gått ned 41 kilo på å spise lavkarbo. Jeg pleier å si at jeg savner brød og frukt. Etter å ha sett dette innlegget er jeg ikke sikker på om jeg kommer til å savne frukt mer;-P Fremdeles har jeg mange kilo å fjerne før jeg er helt meg selv;-) Men kunnskap som gjør at jeg ikke føler at jeg er et dårlig menneske fordi jeg veier for mye hjelper på å holde fokus på det som er viktig. Innvendig er jeg den samme uansett. Noe av det mest skremmende syntes jeg var at det er en sammenheng mellom insulinnivå og hvordan du føler deg. Spiser du noe søtt og får høyere insulin føler du deg mindre bra psykisk. Det er jo oftest det motsatte av hva som forklares ved trøstespising.

Videoen varer en stund, så finn deg en kopp te eller kaffe (Koffein bedrer humøret sier han) og se videoen og lær noe nytt! Kanskje det til og med vil fjerne noen fordommer om overvekt;-)

«The trouble with fructose: A Darwinian perspective» by Robert Lustig, MD from Ancestry on Vimeo.